Bodystore

"Det bästa sättet att få något gjort är att göra det nu" ...

... Sade min vise farfar i somras då vi lade nytt tak på Storstugan uppe i norrland. Och det har han väldigt mycket rätt i, tycker jag. Om du vill bli klar med någonting, exempelvis med samhällsuppsatsen, sitt CV eller med att ta kontakt med den där personen som förrut var en så nära vän; om du vill få denna uppgiften löst - då är det bäst att göra det så fort som tanken befinner sig i ditt medvetna.

Det är så lätt man man får illusionen om att det är enkelt att bara göra det sen. Men hur gör man någonting sen? Uppsatsen kommer inte att vara klar sen bara för att vi tänker nu "att vi gör det sen". Det krävs nämligen en handling för att få någonting upprättat. Handlingar sker inte genom en sekunds fantasi om att allt blir bra om man gör det sen. Det krävs istället en vilja och målmedvetenhet för att ta sig i kragen och utföra handlingen som krävs. Det är endast i nuet vi existerar och därigenom är det endast i nuet vi kan agera.

Visst kan en person med relativt hög diciplin bestäma sig för att skriva klart analysdelen på uppsatsen ifråga om 2 dagar från det han hon bestämde sig. Men det är ändå samma princip: det krävs en medvetenhet. Precis som när jag satte mig ner för att skriva detta resonemang; som jag för 15 minuter sen endast hade som en potentiell idé. Tänk på det. Det bästa sättet för en person att få någonting uträttat här i livet är att göra det med en gång. Stort grattis till er som förstod vad jag skrev om.

Svärd och sandaler

MAHAA level 18
svärd

Update

ChACHA bloggen! (Man kanske ska börja göra lite videoinlägg asså).
Nu är det dags för en liten update känner jag.
I fredags så var det sista skoldagen, inte lite soft med lov nu ett tag. Jesper och jag bestämde oss också för att dra till Inferno Online efter vi varit på stadsbiblioteket och letat lite fakta, för dem som inte vet är IO ett internetcafé för alla gamerz. Vi är inte gamerz. Vi gick iallafall in där och jag kände direkt hur jag fick en helt annan hållning, kanske var någon reaktion för att passa in i gamer världen. Det misslyckades iallafall då Jesper och jag frågade han i kassan om man kunde betala med kort och han sa "nej, nästa" (Nästa var btw en typ 12 årig liten töntgrabb). Seriöst vad otrevlig kille i kassan, han måste ha sett på oss att vi inte hörde hemma där. Vi Fixade kontanter och försökte igen, vi visste inte vad vi skulle säga riktigt och så men han frågade om vi kunde få spela i en timma. Vi hade inga account men det fixade han tydligen och vi fick sitta vid dator 86 och 87 så dom har nog blivit lite coolare än andra platser nu.
Det var skitkul att spela, vi spelade left for dead 2 och var säkert allmänt skitdåliga och högljudda som fan då vi inte har en aning om det här med headset. Vi var lite missplacerade helt enkelt. Men kul hade vi.
weeeeee
Jag hade iallafall tänkt forsätta på det här gaming spåret, sett på youtube att tjejer gillar det: http://www.youtube.com/watch?v=uP83coZNwIw.
Igår lördag så chillade jag gal1 och drog sedan ut på ekerö klockan 18 (WTF, tidigt!?) För att börja festa och sedan vidare mot hemtrakterna i spånga och fortsatte fekkandet in på natten och droppade hem
typ när det börjat bli morgon. Hade en skitrolig kväll!
44444
En av mina få bilder, jag tycker den är så sjukt klockren :D Kommer nog langa upp lite flera bilder när folk lagt upp dom på ansiktsboken.

Dazed and confused

Vaknar med en förfärlig huvudvärk och hela rummet snurrar. Ångesten kryper fram, känner mig så jävla dum. Känslan är inte helt obekant: "Aldrig meeer".. Ja fyfan. De flesta över 14 års ålder känner nog igen scenariot. Men ni gissade fel. För jag har inte druckit en halvliter vodka och rökt upp ett paket camel. Istället åt jag ingen middag; drog på bio med T, A och E; käkade/drack upp en klassikermeny; drog hem, åt inget, drack inget vatten och somnade. Smart kille. Den lilla vätska (bestod av coca-cola) som fanns i kroppen sögs upp av 3 liter salta popcorn och då vaknar man i ett ganska obehagligt tillstånd.
Dagens Outfit:

Har stulit Marias Onepice (som jag för övrigt gav henne i julklapp), sockor stickade av farmor.


Ett tufft beslut

Känner mig ovanligt pigg för att ha stigit upp vid 6. Solen är på väg upp, fåglarna kvittrar och magen kurrar. Är otroligt sugen på frulle. Har dock beslutsångest: ska frukosten serveras tillsammans med kaffe och oboy eller te och oboy?

Gym, tan and laundry

... typ. Blev gym idag i alla fall. För första gången på en månad ungefär. Och det gick faktiskt riktigt bra, körde bröst, axlar och triceps, 3 övningar á la 8 reps x 3 set... och nu är jag FETT slut i musklerna. 

Börjar astidigt imorgon så hade tänkt runda av detta korta inlägg med någonting kul min flickvän just visade mig. Riktigt dutig unge!


Min dag

Tänkte köra lite bloggstandard med att berätta om dagen varit.
I skolan va det psykologiprov på kognitiva perspektivet och beteendeperspektivet det var lite lamt, men det gick nog bra iallafall. Sen har jag lyckats köpa teoribok och cd med massa teorifrågor, kostade 625 kronor, bajs. Efter det har jag bara gymmat och ska nu börja ta det lunch och käka middag.
Tänkte på en sak idag btw. Varför sitter det en stege på hissen bredvid rulltrapporna vid tunnelbanan? Det är fan inte som att en pensionär skulle kunna klättra på en stege ändå. Man åker ju inte direkt kissluktarhiss för att man är jätte-fitness..
Jeppzor och jag spela det här idag, fett kul: http://www.flashbored.com/Action/14/Swords-and-Sandals-2-Full-Version-Free.html Svärd o sandaler liksom.

Back to Back

Så jävla BRA! <3

Brännskadad

Har varit en bra dag idag med tanke på rådande förhållanden. Dagen har kantats av en hel del besvär och för att göra det här klagoinlägget åtminstone lite kul för er läsare tänkte jag lista dessa (ej numrerad lista):

1. Huvudvärk.
- Har haft en bitande huvudvärk hela dagen.
2. Brännskadad gom.
- Igår gjorde jag en nachotallrik till mig själv och Maria. Vi hade inte så mycket tid på oss och osten var väldigt varm. Smart som jag är tog jag en rejäl tugga. Resultat? En skadad gom som gör det väldigt smärtsamt att äta t.ex. smörgåsar.
3. Snuva.
- Snorig som ett jävla as, inte kul.
4. Konflikt.
- Tjafs med brorsan som var hemma under helgen, sånt är aldrig kul.
5. Favoritjeansen trasiga.
- Ja... Mina Levi's 519 som jag köpte strax innan jul har slitits sönder i grenen. Tänker gå dit jag köpte dem med kvittor och kalga som den värsta pensionären.
Dagen blev doch rätt bra tack vare alla snälla och roliga människor jag omger mig med.
DAMN YOU MELT CHEESE!!!

Upp with the tupp

Now ajm väry vaken yes. Random.
I alla fall så satte jag väckarklockan på 9 imorse, jag o mamma ska nämligen åka till gymmet tidigt nu på morgonen, klockan 10 mer precist, alltså för 10 min sen, men vi är påväg. Det jobbiga är att jag har en oskön uppskjuten bakishuvudvärk! Vaknade klockan 12 igår och kände mig aspigg och fräsch, alltså måste mitt bakismode vara uppskjutet, jobbigt.
Morgonens tankar:
  1. Hoppas min axel inte gör ont på gymmet.
  2. Funderar på att skriva en guide om att kröka för att hålla formen på bästa sätt lite senare.
  3. FUck vad jag inte har koll på plugget.
  4. Espresso på morgonen <3
Det var allt från en Johan, 4 tankar, intelligent kille.
4444

Dansar med vargar

Ursäkta gårdagens bloggtorka. Var inte på humör då, inte Johan heller då någon random människa hade ringt och väckt honom ett flertal gånger under natten. Lite kul tycker jag. Denna kväll spenderas med min fantastiska flickvän som jag idag har stått ut med i 6 månader (!). Eftersom hon hänger över min axel i just detta ögonblick har jag lite svårt att komma på någonting vettigt att skriva... Men jag kan i alla fall tipsa om en mycket bra film vid namn Dances with wolfes. Lite kort handlar den om en soldat (Kevin Costner) under det amerikanska inbördeskriget. Han tar på sig uppdrag att hålla ställningen på ett fort ute i prärien. När han kommer dit står lägret tomt men han beslutar sig ändå för att stanna där. Under tidens gång får han mer och mer kontakt med en stam sioux-indianer. Filmen bjuder på en mycket vacker skildring av de amerikanska landskapen och ger en stark bild om hur amerikas urbefolkning förtrycks från sina hem. Väldigt sevärd och absolut någonting ni bör hyra eller köpa (tanka)!

LUUUNCH!

TJAAA jag e fan GLAAd, nu ska jag till och med skriva ner varför!
Jag, Jesper och Amanda fick kungligt bra på våran historia inlämning, jag snackade med Rebecca på vägen hem om kuligheter (http://whataname.blogg.se), jag gymmade utan att min axel gjorde ont, Jag käka pizza med Martin och det va astrevligt och jag har fått mitt körtstillstånd så nu jävlar ska jag övningsköra! Fick btw hem det efter en vecka, tror transportstyrelsen tycker om mig <333
rrr
Sneaky braceface leende, jag är alltid iskall annars :)

Maria och jag

Min käre flickvän ringde och väckte mig för knappt en timme sen,på grund av en olycka åker pendeltågen inte som dom ska. Så hon drog hit. Nu ligger hon här och sover som en stock den sötnosen.
Heheehe

Populär blogg

I stora populära bloggar brukar dom ha mycket bilder på sig själva och bra musik. Nu är helrakat också populär.
sss

Magnetkuk

Känn soft att Jesper har kommit igång och måste börja med att ta upp det här med pungsmällar igen. För helt seriöst så känner jag ibland att min snopp har någon slags magnet i sig, jag vet det låter som något positivt liksom, som att den drar till sig näjz brudar. Men nej, den här magneten är helt annorlunda. Den drar åt sig bla. dörrhandtag, stolar, bord, armbågar, saker som trillar ur kylen osv. FÖR att inte tala om alla jävla bollar som alltid ska flyga på två andra bollar i högsta möjliga hastighet.
Som tur är så är snoppen nog det som är mest underskattat när det kommer till att tåla smällar, det är faktiskt en supersnopp man har där mellan benen helt enkelt. Annars skulle jag varit steril för länge sen. Fan, nu blev jag nojjig... tänk om jag är det. Måste kolla upp det..
qwer
Gjorde en fin bild, sista gången jag googlar fram snoppar, äckligt.

Krig och porr

Försov mig igår till skolan och kom således 2 timmar försent. Skämmes. Kom dock precis lagom till en föreläsning som hölls i skolans aula. Den var faktiskt riktigt intressant. Föreläsaren hette Alex Breeze och huvudämnet skulle vara droger. Efter 90 minuter hade man fått en hel del fakta och tankeställare kring heroin, cannabis och alkohol - samt en hel del andra ämnen. Bland annat visade han oss en lista på världens 5 största industrier som han sedan hade en långt snack kring. Blev rätt äcklad av det faktum att listan såg ut såhär:
1. Krig (vapen, ammunition, utrustning, uniformer, fordon osv.)
2. Droger
3. Olja
4. Porr
5. Mat
Rätt sjukt va? Dock inte svårförståeligt när man kollar på lite siffror. Bland annat 131 000 soldater som strider för NATO/ISAF där majoriteten bär mörkerkikare värda 60 till drygt 100 000 kr, M16 (gevär), handvapen, ammunition, skottväst och hjälm av kevlar osv... Bara vapenidustrin står för 2,7 procent av världens BNP Blir rätt mycket metall som går åt och rätt mycket pengar som kommer i omlopp.
Droger och olja känns kanske mer självklart, tyvärr. Topp 3 rör sig alltså om saker som har med blod, kanyler och miljökatastrofet att göra. Har aldrig känts såhär bra att tillhöra det mänskliga släktet. Sen har vi ju porr, vilket kanske inte heller är så jävla glamouröst.
Tror endast ska stöda matindustrin i fortsättningen. Nu blire tredje koppen kaffe, lite Tool som bakgrundsmusik samt franskaplugg.
Världen blir bara bättre och bättre... ELLEeer?

Pungsmäll och kärlek // Jesper

Önskar eder alla en riktigt trevlig alla hjärtans dag. För er som har någon att spendera kvällen med hoppas jag att ni får lite extra "myspys". Ni andra finns det väl inte så mycket positivt att säga till som har med denna dag att göra. Vill särskilt tillägna detta inlägg till min gode vän Mr. Big "Fucking" O.

En kul sak att berätta: Idag när jag skulle sätta på mig ett par jeans råkade jag på något vänster föra dessa i en rörelse som ledde till att spännet på det redan ditsatta bältet, svingades i en bana som ledde rakt till mina testiklar. Gjorde förfärligt ont. Hur fan lyckas man?
PS. Kom på att det är ganska intetsägande om jag skriver "//J" eftersom både jag och Johan har ett J som första bokstav. Skriver hedanefter mitt fullständiga namn eller diverse smeknamn.


Soldag // J

Riktigt fin söndag, strålande sol och snötäckt mark. Det vore helt klart ett plus att bli bättre på att utnyttja sådana här dagar. På sommaren blir det mer påtagligt att man inte sitter inomhus då det är vackert väder, liksom man har en del aktiviteter att göra när solen skiner. På vinterhalvåret är detta inte lika självklart. Vackert väder och 10 minusgrader är en kombination som ofta resulterar i tankar om att man borde dra ut samtidigt som man inte har en aning om vad man ska göra när man väl gått utanför dörren. Om man åker skidor, skridskor eller pulka är det inga problem, men jag åker bara slalom och då sker det med hyrd utrustning en vecka uppe i fjällen. Inget jag gör spontant en söndagseftermiddag som denna med andra ord.
Vanliga sysslor för mig att göra utomhus månaderna november till mars är därför ganska få. De består mest i form av transportsträckor som till exempel dra till gymmet, åka in till stan och kanske gå omkring där (vilket dock oftast slutar med att sätta sig på ett fik etc.). Ibland skottar jag utfarten efter kommentarer som "det vore ju bra om nån skottade" - ni vet sådana där lite sneaky kommentarer som spelar på ens samvete? I alla fall.. det är skönt med lite sol tycker jag så jag brukar försöka göra någon av dessa fantasilösa sysslor. Idag gick jag faktiskt ut och satte mig och läste, gubbig som jag är, för att avverka lite sidor från klassikern To kill a mockingbird. En ganska bra bok faktiskt. Hann med ett kapitel innan det blev för kallt, men det var faktiskt riktigt nice så länge det varade.

Ja ni... det var det som dök upp i huvudet för denna stund.
Tagen utanför huset.. typ

I stort sätt menlös...

Rubriken syftar inte på sista delen i bokserien Liftarens guide i galaxen, vars titel råkar vara densamma. Snarare syftar den pessimistiska överskriften på det inlägg som komma skall. För jag tror att det blir en del praddel utan poäng. Men det kan ju också vara kul, hur många bloggar har egentligen någon poäng?
Så.. Som ni kanske har märkt har jag och Johan inte kunnat uppfylla de kriterier som krävs för att upprätthålla en blogg. Uppdatering minst 1 gång om dagen tycks vara regel numero uno för att få en framgånsrik blogg, och ni vet ju hur det har gått.
Johan och Maria har dock gjort tappra försök men det är nu jag som får vara the judge och avgöra bloggens öde. Detta inlägg ser jag som ett försök till återupplivning!

Måste först av allt tacka min Flickvän för hennes finfina inlägg (bland annat den om min 2:a plats, såg det inlägget alldeles nyss). Tycker även Johans text kring kalorier var superb (såg dock ett litet fel i den matematiska formeln som jag genast korrigerade)
Som slutliga stycke måste jag klaga lite. Jag är förkyld och snorar som en jävla... nånting.. Har varit sjuk enda sedan jag och Maria åkte till Rättvik i början av januari. i En och en halv månad har jag alltså haft symptom som växlat mellan feber, hosta, grov slemhosta, rethosta, snuva, smärta i lungor och bröstkorg samt huvudvärk och trötthet som detta resulterar i. Inte kul.
Varje gång jag känt mig lite frisk har jag varit så naiv att jag ansträngt mig fysiskt. Först genom livräddning i vattnet - så blev jag sämre, sedan genom klättring - och jag blev sämre igen och genom spinning samt gymning - vilket jag självklart också blev sämre av. 

Som summa kardemumma vill jag ge er rådet att aldrig träna när ni är sjuka! Man förlorar bara på det i det långa loppet. Om ni drabbas av ångest och träningsabstinens får ni helt enkelt försöka tänka rationellt och förstå att ni kommer vinna mer ur ett träningsperspektiv på att först återhämta kroppen helt och sedan träna - istället för att gå och dra på det där jävla viruset i en massa veckor som jag gjort nu. 

Puss! :)
sjuk

Efterlyser Jesper

Strålande nyheter när Johan var pepp på att dra igång bloggen igen och även uppmanade Jesper att bli helrakad ännu en gång! ...Dock har Jesper lyst med sin frånvaro medan Johan inriktat sig lite mer åt träningshållet i bloggen. Jag (Maria, Jesper envisa flickvän som fortfarande kan lösenordet, hehe) tar faktiskt Johans parti och anser att Jesper ska börja blogga igen! och jag vet att det är flera som är med oss.

JESPER VAFAAN, BLOGGA IGEN RÅ!

gif animators

...När det ändå snackas om träning i bloggen, jag har ju faktiskt börjat träna (okej, slarvade den här veckan..) Men hur jävla pepp blir man när Vanja 72 bast spöar en tusen gånger om.. Inte så roligt då liksom :(


//Maria

Kontrollera vikten

Då så kör jag igång på det nya fitness-temat så här kommer min lilla guide till att gå upp/ner i vikt utan att krångla till det speciellt mycket!

Maten man äter innehåller energi som man brukar mäta i kilokalorier (förkortas kcal), energin i maten är nödvändig för att en man ska kunna fungera överhuvudtaget.

Din kropp behöver energi, hur mycket den behöver kan man räkna ut med en snilleformel som Harris&Benedct kom på år 1919, den går till såhära:

Man: 66.5 + (13.75 x kg) + (5.003 x cm) - (6.775 x ålder)

Kvinna: 655.1 + (9.563 x kg) + (1.850 x cm) - (4.676 x ålder)

Och sen multiplicerar man det med en aktivitetsnivå. En dag framför teven är 1.2 medan en elitidrottare inom en konditionsidrott är 2.0 .

Alltså om vi tar mig så blir det 66,5 + 1100 + 925,5 – 115 x 1,5 = typ 2800 kcal

Så jag behöver ungefär 2800 kcal om dagen för att ligga på vikten jag gör med den motionen jag får.

Om man äter mer kcal än vad kroppen behöver så går man upp i vikt och äter man mindre kcal än vad man behöver går man ner i vikt. Ett kilo kroppsfett innehåller ungefär 7000 kcal, det betyder att om du äter 7000 kcal mer än vad kroppen förbränner så kommer du att gå upp i vikt och åt andra hållet gå ner i vikt vid ett minus på 7000 kcal.

Så nu vill jag gå upp ett kilo, då försöker jag äta ungefär 500 kcal mer än 2800 så alltså 3300 kcal om dagen. Då bör jag gå upp ett halvt kilo i veckan. Eller om jag vill gå ner 5 kilo så äter jag 2300 kcal om dagen i 10 veckor. Svårare än så är det inte.

Dock är det viktigt att veta att det inte är en speciellt bra idé att äta två stycken 200grams marabou om dagen vilket ger 2200 kcal då dem inte innehåller sådär jättebra näring utan det är bäst att äta en nyttig allsidig kost. Men får ta vad som är bra mat någon annan gång.

För att ta reda på vad maten innehåller så är det bara att gå in på http://www7.slv.se/livsmedelssok/?epslanguage=sv och räkna ut det.

Och nej jag brukar inte räkna kalorier, men det är bra att göra ibland för att få en uppskattning över hur mycket mat man ska äta.

Det lättaste enligt mig är egentligen att titta sig själv i spegeln och väga sig lite nu och då och vill man t.ex. gå upp i vikt men ligger kvar på samma så är det bara äta lite mer.

Ganska schtekigt program för att hålla koll på kalorierna:

http://www.dreamcore.se/ff126.exe


Nu jävlar!

Nu blir det nystart igen, hade tänkt att köra på som tidigare fast också klämma in en del seriösare inlägg och mycket hälsoinriktat också :) Så jag kör igång och hoppas att Jeppzor också gör det!
Puss /Johan

RSS 2.0