Bodystore

Fåfänga - Olivolja

Det här är något som är lite halvläskigt att testa på, men jag lovar det är ingen fara. Det handlar om att ha olivolja i ansiktet.
ggggg
- Är inte det dumt att ha olivolja i ansiktet?
Nej, man tror att det är det eftersom det är en väldans massa fettsyror i olivolja. Man använder det ju som matfett att steka köttbullar i. Men så enkelt är det inte att något fett ger dig finnar och dålig hy.
- Varför är det bra då?
Jo olivolja innehåller en fet mängd fettsyror, antioxidanter och lipider (ingen aning om vad det är). Det återfuktar huden väldigt mycket och ger huden en bra fuktbalans i ansiktet vilket ger dig finare hy. Sen det här med fett i ansiktet. Olivolja är en fettlösare, en olja som löser upp olja. Så olivolja ger dig en fin lyster och återfuktad hy.
- Hur gör jag då?
Efter att du tvättar ansiktet morgon och kväll så är det bara att antingen smörja in ansiktet med olivoljan för att sedan ta en handduk för att suga upp det överflödiga (Man blir väldigt kletig av olivolja). Ett annat alternativ är att hälla olivolja på en bomullstuss och badda ansiktet med lagom mycket olivolja.
- Vilken olivolja ska jag använda?
En kallpressad (virgin) helst då dessa inte behandlats speciellt mycket och har kvar sina viktiga antioxidanter och liknande.

Tjenare mannen!

Jeppzor och jag har massvis med planer på lite seriösare inlägg vi ska skriva om träning, livet, fåfänga m.m. Tyvärr är det sjukt svårt att hinna men då vi just nu måste plugga dygnet runt.
Dock offrar jag lite av min sömn och skriver ett inlägg nu innan jag drar i mig en dubbel espresso och kör igång med plugget igen.

Stämningshöjare

För att öka koncentrationen, få tillbaks skärpan och få hjärnan till att vara en gnutta effektiv efter en lång och tröttsam dag hjälpte dessa två saker till: 1½ treo, mjukisbyxor och ett torrt svar från religionsläraren. Har som vanligt en uppsats att skriva, rättare sagt har jag flera stycken som väntar på att bli klara, och för att komma igång skickade jag ett mail till läraren. Skrev följande:


Kan jag använda mig av följande fråga inom citat som frågeställning i mitt religionsarbete (Religioners delar): "Vilken betydelse har de religiösa matreglerna inom Judendomen (Kosher) för dess utövare i Sverige idag?" ... ?
Var på judiska museet och lyssnade på en föreläsning från en judisk kantor. Fick lite inspiration om just kosher.
Mvh. Jesper Dahne


Tycker detta var ett ganska genomarbetat mail. Läraren svarade dock ganska avskalat. Det enda han skrev var:


Låter bra.


Log lite åt trivialiteten. Man kunde ju få ett "Mvh." i alla fall kan man tycka. Men jag blev ganska glad ändå att han verkade godkänna frågeställningen.


Var lite beroende av de här cylindrarna för cirka ett halvår sedan. Har dock skärpt till mig nu, men ibland måste man ju få unna sig.


Påtal om hår

har nån känsla av att jag vill göra nån fet förändring med håret, typ färga det svart ett tag. Trött på att vara brunhårig hela tiden. Typ ha det såhär:
5y5y5y

Tuff hund

Oj såg att mitt tidigare inlägg såg värsta bittert ut, det va inte riktigt meningen, jag hade en skitkul kväll!
I alla fall, eftersom rubriken ska ha något med inlägget att göra ska jag inte sväva iväg ifrån vad jag tänkte skriva.
Det är ju så att jag har en hund som har päls som ett får, tappar ingen päls och man måste snagga honom typ 2 gånger om året. Det är en perro de aqua espaniol om någon är en sån där hundfantast. Jag har proppsat på att vi skulle spara en mohawk rakt över hela honom. Jag tycker att han ser riktigt badass ut i alla fall.
tyuu

Update

Igår så gick vi på värsta gruppdejtsbion, typ 8 pers och såg The Adjustment Bureau. Den var bra, men inte så mycket action direkt och väldigt förutsägbar. Men Matt Damon är ju en sjukt bra skådespelare så det hjälpte till en hel del.
hhhh
Efter det så va åkte vi hem åt skilda håll, fast på vägen hem så ringer min brurrp Oliver: "Vi har fixat in dig på lokalfest i Folkan här!!". Så då åker jag hem och byter kläder (Eftersom jag lyckades spilla cola på mig själv under filmen, men dolde det skitsneaky så ingen märkte). Och drar med mig krök. Så kommer till festen vid typ halv 1 och kommer efter lite krångel in på festen, va tydligen den enda som inte stod på besökslistan av 100 pers. Eftersom jag kom ganska sent så höll det inte på så jättelänge till, men under dom få timmarna så lyckades den uppkomma en hel massa drama ändå, konstant under kvällen :/.
yyyyfekk

Rubiks Kub.

Såg den här videon för ett tag. Den var inte bara tung som alla Destorms videor, jag trodde också att jag skulle lära mig Rubiks Kub lätt som en plätt sjungandes "You got a problem Yo i solve it". Men det var tydligen inte så lätt, fortfarande inte lyckats. :(

Roliga händelser, återigen.

Jag råkar alltid ut för så roliga händelser. Eller så är det så att ingen annan berättar om alla skitsaker de är med om. Eller så är det bara jag som tolkar de här händelserna som roliga. I alla fall, upptäckte nyss att någon av våra katter hade spytt på typ 2 kvadratdecimeter av mitt golv. Jag funderade faktiskt någon sekund på om jag skulle ta en bild på det hela och posta upp här, innan jag insåg att det skulle vara lite sjukt. Strax efter det att jag hade tagit hand om spyan kommer det en tjej som säljer kakor till klasskassan, hade gärma köpt ett elelr två paket men hade inga kontanter. Vet ju själv hur det var när man skulle sälja ty ett dussin sådana där paket med gräddkola och kakor, det är så otroligt drygt. 


Källor

Till Peters inlämningsuppgifter i religion och historia ska jag bara använda psyklopedin.org som källa, världens bästa källa. Där har jag lärt mig bland annat:
Att en bil är en häst av järn och andra metaller och beståndsdelar som dricker soppa, men den går inte att äta av människor, eftersom den inte innehåller hårda bitar, och ärgiftig. Endast järnhästar dricker sådan soppa, eftersom den smakar så illa och smartare varelser inte kan uthärda lukten.
Och tillhörande historia:
Att kalla kriget kallas det snöbollskrig som spänningen mellan USA och Sovjetunionen urartade i från slutet av 1940-talet till början av 1990-talet, det anses allmänt att det kalla kriget gav upphov till den lilla istiden då den förskräcklige snömannen tros ha dött ut.
Samt tillhörande religion om guds födelse:
Gud föddes på planeten Betelgeuse Beta år 5723 efter Kriget om snabbmatsrestaurangen. Han blev brutalt misshandlad av sina föräldrar, och mobbad i skolan, eftersom han redan hade skägg. Han sårades hårt utav detta, och började hata hela universum. Han bestämde sig sedan vid 14 års ålder för att börja sin jakt efter världsherravälde.

Twitter

Precis blivit helt klar med ytterligare en uppgift. Ämne: internationella relationer. Tema: Globaliserin - Wikileaks. Längd: 5 A4 + framsida, innehållsförteckning och källförteckning. Metod: Skippa lektioner, stanna hemma och plugga; Kaffe; 10 h framför dålig datorskärm; mer kaffe. Resultat: Svidande ögon, konstig mage, frånvaro och lättnad. Längtar efter frukost imorgon.


TJA VÄRLDEN

Heheh rubriken är ju ganska självklar då hela världen läser den här bloggen, har hört att det sitter Japaner och översätter den istället för att tänka på krisen och i Libyen så säljer khaddafi ustrivna kopior på svarta marknaden.
Nej men jag skojar bara, men det är så sjukt jävla hemskt att läsa om Japan och Libyen i tidningen varje dag, man blir lite ledsen asså.
Iallafall, grym helg!
I fredags va jag med min bro Shoffe o hade det asbra.
Igår så styrde Crippa födelsedagsfest, jag va astaggad och hade grymt kul så är riktigt nöjd! Grymt styrt! Drar upp lite bilder från den när dem kommer upp på facebook :)
hhh
Bild på mig och Shoffe för typ 2 veckor sen.

Bastugubben

Kom på en ganska rolig sak som hände mig för någon vecka sedan när jag tränade. Hade tänkt skriva om det redan samma kväll, men nu blev det inte så. Om jag redan skrivit om kommande ämne utan att minnas det - vilket inte är en omöjlighet i min lite virriga tillvaro som råder just nu - ber jag om ursäkt.

I alla fall, här kommer en lite kul händelse utan poäng:
Hade tränat rygg/biceps, var rätt slut i kroppen och då tycker jag det är skönt att avsluta med lite bastu. Sagt och gjort. Väl inne i bastun sitter en medelålders man där naken och svettas som fan. Inga konstigheter alltså. Det roliga kommer efter någon minut då jag lägger märke till att han låter väldigt mycket. Typ som jag själv gjorde under socialpsykologiexperimentet jag beskriver något avsnitt nedan. Han stonkar och frustar och det hela ser rätt lustigt ut. Efter ett tag tar han dock fram en vattenflaska. Med hjälp av den började han att skölja av sig inne i bastun. Drällde som satan. Efter ett tag börjar han mumla något. Det tog kanske 30 sekunder innan jag hör vad han säger: Jag klarar inte det här, ouff, nej det går inte, klarar inte det här ... osv. Gubben tyckte att det var varmt. Förstod dock inte varför han inte gick ut därifrån istälelt för att prata för sig själv. Till slut så reser han sig upp och säger tydligt "Nej nu får det räcka". Och drar fram ett par badbyxor från ingenstans, som han sedan tar på sig innan han går ut. Min fråga är nu: Varför tar han på sig badbyxor efter att han har bastat. Jag menar, om han kan basta naken kan han väl visa pillesnoppen när han duschar också? Skulle kännas fräschare så, rent hygieniskt.

Ja det var vad jag hade att säga idag. Kanske inte var så speciell händelse i alla fall, men det kan väl vara kul ändå.


Så här ska det gå till.

I got a feeling

Har gått omkring med en jobbig känsla i magen större delan av den här dagen. Skitkonstigt. Tror att det har att göra med allt jävla plugg man aldrig blir fri från. Har igenomsnitt 3,5 dagar på mig för varje moment fram till påsklovet. Så det är ju inte omöjligt... lite slitigt dock.

GTL as usual

Typisk GTL dag hittils, åkte hemåt efter skolan med missionet att sluta vara blekfis i huvudet. Så jag gick förbi solariet och låg där i 25 minutrar, under 20 är fjolligt. Sen vart det hem och mamma var hemma så jag övningskörde like a bawz till gymmet, hon fick typ hjärtattack när jag skulle backa ut från utfarten och va skiitnära grannens staket, men hon har nog återhämtat sig sen dess.
Väl på gymmet pumpade jag axlar och sprang lite granna, har börjat på ett högvolyms beachpumpar schema eftersom jag inte vill köra tresplit. Tresplit är grymt enligt mig men har kört det alldeles för länge nu. Så nu har jag rippat ett program från Zyzz, den legendariska discobyggaren.
Såhär ser det ut:
Måndag: Bröst+Vader
4 set lutande hantelpress, 8-10 reps
3 set bänkpress, 8-10 reps
3 set lutande hantelflyes
3 set bröst dips till failure
2 set stående vadresningar till failure
2 set donkey vadresningar till failure

Tisdag: Ben
4 set benböj 8-10 reps
3 set benpress
3 set benspark
3 set marklyft med stela/raka ben som supersettas med bencurl

Onsdag: Bicpes & Triceps
4 set chin-up som supersettas med skivstångscurl
3 set 21.or 
3 set bänkpress smalt grepp
4 set pushdowns
3 set skullcrushers

Torsdag: Axlar
4 set militär press supersettas med sido lyft med hantlar
3 set drag till hakan
3 set hantellyft axlar framsida
3 set liggande baksida axlar

Fredag: Rygg
3 set breda chins till failure
4 set marklyft
3 set framåtlutande rodd
3 set t-bar rodd
Jag tror inte att det är så optimalt egentligen, men känns bra att pumpa lite grann och köra många set på varje muskel, samt att det går snabbt så det inte blir värsta tidsdödaren.
Här är Zyzz btw: http://www.simplyshredded.com/exclusive-zyzz-interview.html. Riktigt slimmad discobyggare<3

Bananas

At last! Äntligen hemma + magen fylld med en mycket god pastagratäng som lillebrur lagat. Idag har varit fullspäckad dag. Började dagen som vanligt: dusch, frulle, morgonskit osv. Halv 10 skulle jag och grabbarna grus göra en fältstudie i socialpsykologi. Med hjälp av en mikrofon, silvertejp, en dator, en kamera, en banan och lite kurage skulle vi dokumentera omgivningens reaktion då vi bröt mot några oskrivna regler och normer.

Ett mest anmärkningsvärda scenariet var bland annat då jag på tunnelbanans gröna, ganska folkrika linje satte mig för att ljudligt konsumera en medelstor KRAV-märkt banan. Smaskade som fan och bananen spred en odör inom 3 meters radie. Fick en del sneda blickar men ingenting mer än så. Annat var det då jag satte fötterna på tunnelbanesätet. När kvinnan bredvid mig skulle gå av tog jag långsamt, kaxigt och motvilligt mina ben, som var i hennes väg, åt sidan. Det blev både en arg blick, två-tre arga replikutbyten samt ytterligare en arg blick. Fick lite dåligt damvete, men det var för vår egen kunskaps skull.
Efter 2 timmarshårt arbete blev det lunch, religionskunskap, åka hem. Sedan blev det  20 min hemma, dra till coop, köpa currykycklingsbaguette, äta currykycklingsbaguette, åka tåg, möta Chengan, dra till Alvik, möta Max, gymma, basta, åka hem. Äta. Nu är jag här. 


Typ såhär, minus slickandet.

Härligt

Lägesrapport: sitter i köket/vardagsrummet i en otroligt skön fåtölj, dricker espresso, äter vaniljglass med lönnsirap medan högtalarna spelar favoritmusiken på mycket hög volym. Pluggar engelska samtidigt. Livet käns rätt tillfreds trots hotfulla skoluppgifter. Ville bara säga det. Det här inlägget skrivs på en iPod touch så inlägget får bli kort och utan rolig bild. Körde hårt benpass på gymmet idag, underskattad muskelgrupp. Upptäckte att jag fick världens pump (blodtillförsel) i gluteus maximus! Typ hockeyrumpa à la August. Puss på er.

Puss

Tjaa, jag är stört trött för katten har stört mig hela natten, den vägrar ligga still när jag sover ju :(
I Fredags firade jag Sarah i karlaplan, det va kuligt :D
Igår så typ, chillade jag jävligt mycket. jag skulle övningskört men det är ju inte så lagligt att göra det bakismode, kass lag asså...(ironi). På kvällen såg jag melodifestivalen innan jag drog till Oliver och jadå Eric Sade vann, han va fan bäst. Bara lite fjolligt att han ska slå sönder glas i uppträdandet.
Är besviken över att jag inte visste att man kunde se det på internet. Där kunde man ju se det i två vinklar + med en man som står och teckentolkar allt live?! Asballt.
Mellood
ffff
Man kan ju tänka sig lite textning men det här är mycket bättre!

Raggmunk

Såg precis ett sms från min flickvän. Hon är på väg till en arbetsintervju nu på morgonen och på vägen hade hon blivit utsatt för en lite halvfyndig raggningsreplik. Tänkte att jag kunde skriva ner den här:

(M=Maria, R=Random kille)
R: Tack tjejen
M: Öh, för vadå?
R:För att du tände min cigg
M: Hehe vaa?
R: Jaa, jag tände på dig ;) ;)

Sen fick jag inte några fler detaljer, antar att hon skrattade lite nervöst och med raska steg gick därifrån... Elleeer så bytte de nummer med varandra.. fuck :(. Nej jag behöver nog inte oroa mig. Tycker själv att det var en rätt orginell raggningsdialog, dock väldigt kass. Först blir man ju lite lack på den här killen, men man får väl ta det som en komplimang. Lite kul dock.

Typ såhär...

... kände jag förut.



Fuck museum liksom

Nu har jag äntligen skrivit klart den där förbanande rapporten jag tjatade om i senaste inlägget (för 3 dagar sen, jag förtjänar stryk av uppdateringsguden). Det krävdes några kvällars köttande så nu tycker jag att jag borde få chilla lite innan jag tar tag i de typ 9 andra skoluppgifterna som väntar.

Var på studiebesök på Stockholms Nationalmuseum med klassen idag för att kolla på lite fräna, såväl som otroligt tråkiga tavlor. Har ogillat de flesta museum jag har varit på. Jobbig akustik är ett av skälen. Jag menar, det räcker ju med att man viskar till personen bredvid att man är pissnödig för att ljudvågorna ska studsa mellan väggarna 2365 gånger och få en styrka på typ 80 decibel. Det där ekot som uookommer i de stora salarna är definitivt inget som tilltalar mig. Det andra skälet är att det finns 8 sittplatser fördelade på 6 rum. Vilket inte är så nice om man går med 30 andra personer. Så fuck det liksom.


För stor volym och för lite heltäckningsmatta (dämpar ljud)

Trötthet

Idag har jag varit stört trött typ hela dagen, ingen aning om varför heller, men det suger! Känns som att man missar så mycket genom att vara trött, jag går runt och känner mig lite halvlam hela dagen iallafall :(
Så kvällen har jag spenderat med att göra massvis med saker jag inte borde göra, typ läsa igenom hela flashback forum, kolla på youtubeklipp och se på top gear.
Älskar top gear, dem uppfyller i princip en massa pojkdrömmar man haft/skulle kunna haft och har en enorm budget som dom kan spela på

Babbel

Jag skrev inget inlägg igår eftersom jag för det första kom hem sent och för det andra prioriterade tiden till rapport, jag hoppas att ni har förståelse för det här.
Igår körde jag tillsammans med Johan ett tiktigt bra gympass. Bröst, axlar och triceps var den aktiverade muskelgruppen. Kan starkt rekomendera att träna med personer där båda ligger på ungefär samma nivå. Jag själv presterar ofta bättre om jag får lite peppning från träningspartnern . Plus att det är bra att vara två i vissa övningar där man behöver någon som passar eller liknande. Då underlättar det också om personen ligger runt samma nivå vad gäller kunskap och styrka så att man får bra tips och kör med ungefär samma vikter.

Måste tyvärr avrunda där för ikväll. Vill verkligen bli klar med en rapport det är lite bråttom om. Skriver om Wikileaks, vilket är rätt intressant faktiskt! Deras läckor om Irakkriget visar bland annat uppgifter om 15 000 civila dödsoffer som tidigare hållits hemligt. Måste erkänna att att jag beundrar det Julian Assange (oavsett möjlig våldtäkt) och kompani har gjort. De här hundra tusentals dokumenten visar så mycket hemska saker man inte visste om men som inte mindre är verklighet. 

Shit vad jag är bra på att sväva ut i andra ämnen. Gick från träning till Wikileaks... helt otroligt.





En grej till bara.

En sak till bara innan jag går och lägger mig och laddar upp för morgondagens skola: jag åt en otroligt god middag! Pappa är en jäkel på att laga mat och det är jag väldigt tacksam över. Mat är A och O när man tränar och vill nå resultat. Det gäller verkligen att det man stoppar i sig på en dag täcker näringsbehovet både när det gäller antal kalorier och näringsinnehåll. Och det här tycker jag att pappsen sköter utmärkt - jag får både rätt och dessutom väldigt god mat samtidigt som jag får en hel del gratis kunskap. Idag slog han på stort i och med att hela familjen var samlad (minus storebror som bor i Lund) och dagens middag bestod av följande:
Lammracks; potatiskaka; vitlökssmör; skysås; samt tomat- och rödlökssallad med olivolja. Till det drack jag en mycket god äpplemust. Riktigt gott! Till efterätt blev det B&J och espresso :)
Apropå mat och dess syfte vid träning: vi hade tänkt dra igång en serie med specifika träningsinlägg här i bloggen. Först ett par där vi förklarar en del basic fakta och förmodligen några på mer avancerad nivå. Men oroa er inte, kommer fortsätta med annat babbel också.

 


Kontrast

Som kontrast till Johans mycket intressanta och lite svårtuggade genomgång av styrketräningens olika former, kommer jag här med lite overall info. Sportlovet har nu apsserats till 99,7 procent och sista helgen har jag varit en aning mer social en övriga dagar. Gårdagen spenderades nästan helt och hållet med min kära flickvän Mary och några fina vänner: Fröken Julie, Bexkex och Stor-tjen. Det blev lite vandring i stan, bio och senare en mycket speciell fest där vi var ett par timmar.

Har dragit ner rejält på krökandet och kanske druckit 3 gånger sen nyår. Trivs bra med det, alkohol blir mindre och mindre intressant i mina ögon och i synnerhet tillsammans med fester som egentligen bara går ut på att vara dum i huvudet. Om det rör sig om lite godare öl eller drinkar som smakar mer än bara skit (läs: ej äcklig smuggelsprit, billig rödtjut och fisljumna Kung) kan dock alkohol tillsammans med lite nära och kära vara en bra stämningshöjare. Tycker jag. Tror att det här tänker kan höra ihop lite med ett träningsintresse också, att supa är inte nyttigt helt enkelt.

Myofibryllär och sarkoplasmisk hypertrofi

muskel
Här är ett intressant diagram, speciellt de tre översta: Strength, Myofibrillar Hypertrophy och Sarcoplasmic Hypertrophy. Alltså ger lågrepetitionsträning nära 100% av maxvikten i en övning hög styrkeökning och miofibryllär muskeltillväxt. Vid högrepetitionsträning på lägre vikt så är däremot den sarkoplasmiska tillväxten som störst.
Sarkoplasmisk tillväxt: Musklerna måste förbättra sig på att ge energi till de arbetande muskelfibrerna så att muskelcellerna både lagrar mer glykogen, alltså energi och skaffar större mitokondrier, "motorer". Musklerna lagrar ingen protein vid sådan tillväxt. Denna inlagring kan snabbt öka vid några träningspass och minska vid t.ex. uppehåll.
Myofibrill tillväxt: protein lagras in i muskelfibrerna som då står för tillväxten. Muskelproteinet har inte lika stor omsättning som vid sarkoplasmisk tillväxt.
Vilken hypertrofi som är bäst är väldigt omtvistat, ofta tycker bodybuilders att sarkoplasmisk tillväxt är den bästa med högrepetitionsträning medan styrkelyftare anser att den myofibrillära med lågreps är den rätta vägen att gå.
Men man kan inte se allt svart på vitt heller då båda parter för det mesta tränar varierat och kosten har en stor betydelse i tillväxten.
Min personliga åsikt är att man ska variera sig i träningen vad gäller antalet repetitioner och set, samt göra sådant man tycker är kul, det håller alltid längst! Det som är viktigt är progressionen i vikterna. Om man bänkpressar 60kgx10 i en månad så kommer antagligen inte bröstmusklerna att växa då det inte riktigt finns någon poäng med det. Därför är det viktigt att regelbundet öka vikten i alla repetitionsintervaller och utmana musklerna till att växa.

Hej

Idag är en gladare dag, har lekt med buskatten och sen åkte jag till vällingby där jag mötte Kajsa, vi åt och kollade på kläder. Hon köpte en jacka, leggings och en scarf som hon ska ha på sin väska på topshop. Kajsa har fan riktigt fin stil tycker jag :) själv köpte jag ingenting, köpte kläder igår så jag kände att det räckte. Men jag såg en myströja på MQ som jag tror att jag kommer köpa snart! Jag har också upptäckt att jag måste skaffa flickvän som jag kan köpa kläder till, hittar sjukt mycket fina saker!
Bildbomb:
55555555555
Kattis :)
788
Ny väska från Tiger Of Sweden. (står på nån random sak, så kanske ser lite konstigt ut).
55
Nya jeans, ett par Tiger till vänster och till höger ett par Nudie.
3925h
Mina nya handskar från Jofama, ska övningsköra med dom <3

Unknowing is a blessing

Har i en vecka varit lyckligt ovetandes om ett praktiskt moment av en religionsuppgift som det är tänkt att jag ska ta itu med under lovet. Eller rättare sagt har jag vetat om det i en vecka, men fruktan för den tristess det innebär att besöka minst två heliga platser i forma av synagoga/kyrka/moské har flyttat den uppgiften till mitt förmedvetna. Imorse kom jag dock på det, så det är bara göra.
Så! Nu har jag klagat tillräckligt. Återkommer sen insha'Allah.
Drar dit imorgon förmiddag.

Skriva av mig

Förlåt för att jag varit så dålig på att skriva nu ett tag, tar det supersnabbt, har haft ett soft lov och min bro Martin har bott hos mig i några dagar, riktigt härligt faktiskt.
Nu till lite avskrivande..
Igårkväll fick jag reda på att min storasyster och hennes pojkvän gjort slut och att hon idag skulle flytta hem till familjen igen. Så ikväll runt 7 tiden så drog vi till sundbyberg och fyllde två bilar med alla möjliga grejer och körde hemåt. En komplikation är att vi också tog med oss hennes inomhuskatt som är hur söt som helst! Det enda jobbiga är att vi har en söt hund här hemma också, men det ska nog gå bra!
Jag blir så ledsen av att se min syster vara ledsen med sin rädda och förvirrade katt :(
Känner bara att allt gick så jävla fort, under loppet av ett dygn så fick jag reda på det och har redan hjälpt till att flytta hem henne, mycket förändringar och mycket känslor mycket fort.
Det som gör allt ännu lite bättre är den här pluggångesten man har, hade tänkt sätta mig och plugga vid 6-tiden, men inte fan blev det av liksom. Och nu flyger det alldeles för mycket tankar i huvudet för att kunna komma igång.
Jaja jag hoppas allt blir bättre när det är en ny dag imorgon, hoppas syrran mår bättre och att katten är glad, ikväll ska jag iallafall bara gräva ner huvudet djupt under kudden.
555
fffff
Kattis o Hundis, hoppas dom blir bra vänner :)

Oboy

Shit vad tiden runnit förbi fort idag. Gick upp vid 10 imorse. Lite kul att jag började med att gå upp 7 i måndags för att sedan ha förskjutit min uppstigningstid med en timme varje dag. Typ avvänjningsperiod för sovmorgon, synd bara att sportlovet är slut om 4 dagar. I alla fall, jag började dagen med att dammsuga (!). Hatar nämligen damm och eftersom vi har 3 katter som springer in och ut, upp och ner blir det en del sånt. Nu hade jag också tänkt göra en fetfrukost och då känns det viktigt att det är fräscht runt omkring. Som ni kanske märkt lagar jag rätt ofta fetfrukostar. Kan lätt hålla på en timme innan jag sätter mig ner och tar första sippen av kaffe. Tror nog att tillagningen är mer tillfredsställande än själva konsumtionen. Efter frukosten hade digitalklockan på mikrovågsugnen hunnit slå 13.00, helt sjukt. Då var det dags med plugget. Skriver en samhällsrapport angående yttrandefrihet. Ett jäkligt brett ämne, uppgiften känns inte helt genomtänkt. En vecka kvar till deadline och jag hade kommit en bit påvägen. Men efter att ha läst igenom uppgiften en andra gång och det jag hittils hade skrivit tog jag beslutet att börja om från scratch. Läste igenom allt underalag och utifrån en ny frågeställning skrev jag på 2 timmar 50 procent mer än vad jag skrivit innan. Värt.

Nu sitter jag hemma hos Maria, hon har krupit ihop till en boll och tycker jag är tråkig - med all rätt. Men om man har uppdateringsångest tycker jag att man ska göra något åt.

En sak til bara: för 10 minuter sen så stängdes datorn jag skriver på av. Då hade jag skrivit allt förutom det här sista stycket. På något vänster hann inlägget sparas, så man kan säga att de här senaste minuterna har varit som en hollywoodfilm - massa dramatik och lyckligt slut. Fett dålig nödparallell.. men ändå. Nu ska jag dricka oboy.

(Beef Jerky)²

Har varit en riktig loner senaste dagarna, kan vara rätt skönt ibland. Är utmattad efter dagens angelägenheter. Gick upp 9, drog på arbetsintervju ute i djurgården för att sedan vandra runt i Stan under en och en halv timme i väntan på synundersökning. Alla tre momenten gick bra, speciellt den mellersta; kollade i typ 5 butiker utan att köpa ett skit. I form av kalla kårar kände jag hur den besvikna blicken från kassakillen träffade mig då jag helt iskallt vandrade ut ur den folktomma hälsokostbutiken efter att ha läst innehållsförteckningen på diverse träningstillskott. Köpte i och med synundersökningen nya linser och fick recept med mig för att köpa glajjor. Därefter har jag mest chillat, som satan. Tittat på den grymma zombiezerien The walking dead bland anant. Nu ska 3e avsnittet avnjutas tillsammans med Hansens Cane Soda samt Peppered Beef Jerky. Köttigt.


Ursäkta

... för bildspelet nedan. Haha ser ju jätteäckligt ut! Tror att det kan bero på att jag fotade med min mobil som har några år på nacken. Hade en idé dockoch den var bra, tycker jag. Om bildåtergivningen ändå var lite bättre så att det gick att urskilja varenda nyans på den smörstekta falukorven. Det hade varit grejer det. Apropå mat, Sveriges Mästerkock går ikväll. En av de få program som jag anser vara värd att kolla på. Det är något speciellt med mathantverk. Kanske borde ställa upp nästa år med Skrovmål á la Jesper?
Observera Morbergs förkläde som verkar vara gjort av läder, han ska tydligen vara en hejare på att jaga.

Mat och sånt del 2

Efter gymmet grog jag till optikern. Bär nämligen kontaktlinser men hade tänkt att fixa glajjor, bekvämare så. Så jag fick en tid för synundersökning imorgon på eftermiddagen, direkt efter att jag ska på jobbintervju angående ett sommarjobb för MP Games (Företag som ägen en del spel inne på gröna lund). Så imorgon blir det lite nytt på agendan och jag måste medge att jag är en gnutta nervös främst inför intervjun. Åter igen, efter optikärendet begav jag mig söder ut, hemmåt. Väl hemma i Tullinge drog jag till den lokala skräddaren för att se om denna kunde fixa dragkedjan på min jacka som under någon vecka varit trasig. Och visst ja, det kunde han. Men det skulle ta en halvtimme.

Handlingskraftig som jag är utnyttjade jag den här tiden. Istället för att sitta inne i den trånga lokalen där den enda sittplatsen var en pall belägen cirka 1 centimeter från kassan, gick jag tvärs över Tullinge torg till solariet och bättrade på den obefintliga brännan i 16 minuter. Värt. Speciellt efter ett hårt gympass. När jag gick tillbaks var jackan fixad, jättebra. Synd bara att det kostade 265 kronor , men det var gubben värd.

15.45 klev jag innanför dörren, belåten med att dagens uppgifter var avklarade. Nu skulle det vankas sen lunch!
Det bidde falukorv med makaroner och lite andra råvaror som fanns i kylskåpet. 900 kalorier beräknade jag att målet innehöll. Värt, ännu en gång.
90 minuter senare kom Cilla hem med Sushi. Även det slank ned. Såväl som lite Ben & Jerry. Grisigt värre. Men värt.

Mat och sånt

God kväll. Tänkte köra en liten lägesrapport:
Jag föredrar att kliva upp i tid även då jag är ledig, helst innan 9. Det är faktiskt riktigt skönt om man inte krökat eller nått kvällen innan, man får ut typ 20 procent mer av dagen. Dagens dag har sett ut som följande än så länge. jag klev upp 8, käkade frukost innehållandes scramled eggs (föredrar den engelska benämningen framför "äggröra") på 3 egg, 3 st slices of bacon, en skiva bröd med ost, skinka och sallad, en dubbelmacka med jordnötsmör och hallonsylt, 2 koppar kaffe och ett stort glas med vatten och kreatin. Puh!
Frukosten verkar nu när jag ser på det i efterhand ha varit en rätt så stadig sådan. När klockan slog 10 var det dags att kila till gymmet. Rygg och biceps var dagens muskelgrupp och passet blev 90 minuters brutal (nåja, typ iaf) volymträning. Körde hela 5 övningar för ryggen och 3 för biceps där utförandet dessutom var strikt. För er som är intresserade, och er andra med, kommer här schemat för dagens träning:

Rygg

1. Marklyft
- 40kg x10
- 60kg x8
- 80kg x8
- 100kg x8
- 100kg x8 (med njurbälte)
- 100kg x8 (med njurbälte)

2. Smala latsdrag
- 30kg x10
- 60kg x8
- 60kg x8
- 60kg x8

3. Hantelrodd
- 22kg x10
- 26kg x8
- 30kg x8
- 30kg x8
- 30kg x8

4. Kabelrodd
- 37kg x10
- 50kg x8
- 50kg x8
- 50kg x8

Biceps

5. Skivstångcurls
- 22kg x8
- 27kg x8
- 27kg x8 (med gung)
- 27kg x6 (med gung)

6. Sittande hantelcurls
- 12kg x8
- 12kg x6
- 12kg x6

7. Arnoldculs i kabelmaskin
- 15kg x6*-6**-6***
- 10kg x6-6-6
- 5kg x6-6-6

*Från utsträckt arm till 90 graders vinkel på arm. ** Från 90 graders vinkel till helt koncentrerad muskel. *** Från helt utsträckt till helt koncentrerad muskel.

8. Omvända flyes (kabelmaskin liggandes)
- 9kg x12
- 9kg x12
- 4,5kg x 12

9. Bamsecurls (i kabelmaskin)
- 9kg x12
- 9kg x10
- 9kg x8

Sådär! Efter det mådde jag faktiskt lite illa. Återhämtade mig med en banan, 1 liter vatten, Keso mellanmål (nån ny grej jag fick gratis) och en jordnötssmörsmörgås.

RSS 2.0