Bodystore

Fåfänga - Olivolja

Det här är något som är lite halvläskigt att testa på, men jag lovar det är ingen fara. Det handlar om att ha olivolja i ansiktet.
ggggg
- Är inte det dumt att ha olivolja i ansiktet?
Nej, man tror att det är det eftersom det är en väldans massa fettsyror i olivolja. Man använder det ju som matfett att steka köttbullar i. Men så enkelt är det inte att något fett ger dig finnar och dålig hy.
- Varför är det bra då?
Jo olivolja innehåller en fet mängd fettsyror, antioxidanter och lipider (ingen aning om vad det är). Det återfuktar huden väldigt mycket och ger huden en bra fuktbalans i ansiktet vilket ger dig finare hy. Sen det här med fett i ansiktet. Olivolja är en fettlösare, en olja som löser upp olja. Så olivolja ger dig en fin lyster och återfuktad hy.
- Hur gör jag då?
Efter att du tvättar ansiktet morgon och kväll så är det bara att antingen smörja in ansiktet med olivoljan för att sedan ta en handduk för att suga upp det överflödiga (Man blir väldigt kletig av olivolja). Ett annat alternativ är att hälla olivolja på en bomullstuss och badda ansiktet med lagom mycket olivolja.
- Vilken olivolja ska jag använda?
En kallpressad (virgin) helst då dessa inte behandlats speciellt mycket och har kvar sina viktiga antioxidanter och liknande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0